Hälsosamt liv

Hur kan man försöka leva ett någorlunda hälsosamt liv, dra ner på stressen och annat som gör att vi mår sämre än vi förtjänar. 

Sluta rökaJa, det finns ju inga mirakelkurer för detta. Utan man får försöka allt eftersom att försöka ändra sitt liv. Man får börja i små steg och allt eftersom öka till exempel träningsdosen. Att börja med för högt satta mål känns som om att risken för att inte lyckas är större än om du börjar med små uppsatta mål och klarar av dessa rätt så enkelt. Därefter kan du höja ribban en aning och kämpa mot det målet.

Att sluta röka är ju ett sätt att få ett hälsosammare liv. Den som röker vet att det inte är det lättaste att göra eftersom kroppen har ett oerhört behov av nikotinet och man har gjort flertalet försök, men ramlat tillbaks till rökningen efter ett tag. Det finns hjälp att få på via Landstingen, så ta hjälp därifrån.

Elektroniska cigaretter kan var en hjälp i samband med rökavvänjning, kolla upp denna sida, eciggen.com, om du vill testa. Du kan använda dessa om du försöker att dra ner på rökningen med hjälp av nikotintuggummin. Du behåller känslan av att röka en cigarett då du blåser rök som vanligt men drar inte i dig något ohälsosamt som nikotin då eciggen inte innehåller tobak.