Ät mer ekologiskt

Att äta mer ekologiskt odlad mat är inte bara bra för naturen, det är även bra för dig själv och din egen hälsa.

Fler och fler människor upptäcker dagligen fördelarna med att välja ekologiskt odlad mat istället för andra mindre hälsosamma alternativ. Ekologisk mat innehåller exempelvis inte kemiska bekämpningsmedel som både är ohälsosamt för oss människor, men också hela det naturliga ekosystemet. Konserveringsmedel är även det något som man undviker och maten är heller inte genmanipulerad på något vis. Det handlar helt enkelt om så naturlig mat som möjligt, något som med allra högsta sannolikhet är betydligt bättre för oss människor och dessutom så smakar även maten bättre.

Välj själv från fall till fall

Att välja att äta ekologiskt mat i större utsträckning än innan betyder inte per automatik att man enbart måste äta mat av denna sort. Det går självfallet bra att konsumera mat som inte hör till denna kategori och njuta av den likaså, men det är fortfarande ett faktum som kvarstår att både planeten i stort, samt du själv, mår betydligt bättre av att du väljer ekologisk mat i de fall då du har en möjlighet till detta.

Bra för framtiden

Idag vet vi heller inte exakt hur alla de bekämpningsmedel som flitigt används inom en stor del av världens jordbruk i slutändan kommer att påverka oss, även om vi vet att de gör det. Vi vet inte exakt hur vattnet, växter och djur på sikt kan bli drabbade, och inte heller exakt hur det kommer att påverka oss människor på längre sikt. Av dessa anledningar tar alltför få denna typ av frågor på allvar, något som kan lida till ett bittert uppvaknande längre fram i tiden.

Mår bättre

Många utav de som helt eller delvis övergått till ekologisk mat upplever själva att de mår bättre utav detta. Som allt annat så kan det självfallet till viss del bero på placeboeffekten, men man kan nästan med säkerhet säga att det till största del beror på den naturliga kvalitén.